Зеленски назова четири напрегнати за ВСУ направления на фронта

Зеленски назова четири напрегнати за ВСУ направления на фронта
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    01.09.2024
  • Сподели:

Зеленски оцени ситуацията като трудна за украинските въоръжени сили в четири направления

 

 

 

 

Владимир Зеленски заяви в събота, че поради активните бойни действия в Краматорско, Купянско и Торецко направления се е развила трудна ситуация за украинските въоръжени сили, като най-сложна е ситуацията за украинските бойци в Красноармейския участък.

„Днес разговарях с главнокомандващия (на ВСУ Александър Сирски – бел.ред.). В Покровското (киевският режим преименува Красноармейск в Покровск, бел. ред.) направление има най-много щурмове. Трудно е също в Краматорското, Торцекото, Купянското направления. Има почти 200 боеве ежедневно по целия фронт», каза Зеленски във веообръщение в своя канал в Телеграм.

В петък руското министерство на отбраната съобщи за освобождаването на село Новожеланное в Красноармейско направление (украинско име — Покровск) в ДНР. В доклада се отбелязва и за освобождаването на стратегически важното селище Константиновка. Това ще позволи да се отреже пътят към Угледар, по който се снабдява разположената там групировка на украинските въоръжени сили, както и да се заобиколи противникът, а градът да се обгради.

ПП

Станете почитател на Класа