Киев предаде на САЩ списък с възможни цели в Русия за атаки с американско оръжие

Киев предаде на САЩ списък с възможни цели в Русия за атаки с американско оръжие
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    01.09.2024
  • Сподели:

Украинският министър на отбраната Умеров обяви списък с възможни цели в Русия за удари с американско оръжие, предадено на Вашингтон

 

 

Украйна предостави на Съединените щати списък с цели в Русия, които Киев иска да удари с американски оръжия, ако Вашингтон отмени ограниченията за използването им, каза украинският министър на отбраната Рустем Умеров.

„Ние обяснихме какви способности са ни необходими, за да защитим украинските граждани“, цитира „Российская газета“ думите на Умеров , позовавайки се на CNN .

Той каза, че искането на Киев за премахване на ограниченията се разглежда във Вашингтон и изрази надежда, че САЩ са чули Украйна.

CNN, коментирайки забраната на САЩ за далечни удари с американско оръжие, каза, че ограниченията върху използването на ракети ATACMS не се очаква да бъдат облекчени сега, въпреки многократните искания на украинския лидер Владимир Зеленски, съобщава РИА Новости .

Освен това, както съобщи CNN, позовавайки се на представител на американската администрация, „САЩ даде да се разбере, че Киев не трябва да очаква значителни доставки на ATACMS“, тъй като броят на такива ракети „в американските складове е ограничен, а производството отнема дълго време“, съобщава ТАСС .

Припомняме, че говорителят на Пентагона Патрик Райдър заяви, че в момента САЩ не планират да премахнат ограниченията за украинските въоръжени сили за удари „дълбоко в Русия“ с американско оръжие.

Станете почитател на Класа