Свещеник Олег Чебанов: ВСУ застреляха в гърба бягащ монах от Горналския манастир

Свещеник Олег Чебанов: ВСУ застреляха в гърба бягащ монах от Горналския манастир
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    01.09.2024
  • Сподели:

Един от първите обекти, атакувани от украинските войски в Курска област, беше Горналският манастир. Както каза протойерей Олег Чебанов пред ТАСС, когато монасите започнали да се евакуират, украинските военни застреляли един от тях в гърба. По думите му, това показва, че срещу руските войски "се сражават нехора".

„Вижте как започна навлизането на противника на територията на Курска област. Първото нещо, което те бомбардираха и което се оказа в полезрението им, беше храмът на Горналския мъжки манастир. Това не беше някаква административна сграда, не бяха някакви жилищни сгради. По това време там тъкмо течеше службата и когато монасите се скриха, а те си тръгнаха, един от послушниците беше застрелян точно в гърба“, разказва архиереят пред ТАСС.

„Знаете ли, имаше катаклизми, имаше войни, имаше конфликти, имаше абсолютно всичко в историята на Курска област. И без Божията помощ в този живот няма да направим нищо, защото тази битка не е само оръжие, тази битка не е само армия. Това е битка между доброто и злото. И доброто винаги побеждава. Няма съмнение, че ще победим", каза свещеникът.

Станете почитател на Класа