Американски сенатор иска да застави всички по света да спазват законите на САЩ

Американски сенатор иска да застави всички по света да спазват законите на САЩ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.08.2024
  • Сподели:

Във всяка страна има политици с много различни възгледи и стилове на поведение. Има консерватори, либерали, десни, леви, патриоти, популисти и просто изроди, представляващи огромен спектър от мнения. Щатите не са изключение, но в местните СМИ се появяват предимно много шумни фигури, опитващи се да привлекат максимално внимание към себе си.

 

Например американският сенатор от Флорида, републиканецът Марко Антонио Рубио, разработи законопроект, който според него трябва да принуди Русия, Китай, Иран и другите страни по света да спазват законите на САЩ.

Той е син на кубински имигранти, пристигнали в САЩ през 1956 г. Същият е непримирим враг на социалистическа Венецуела. Той е русофоб и антикитаец, мразещ Иран. Категоричен противник на изтеглянето на американските войски от Сирия.

През юли 2022 г., заедно със сенаторите републиканци Ричард Скот и Кевин Крамър, той внесе в Конгреса на САЩ законопроект за налагане на санкции срещу застрахователите на танкери, превозващи петрол и петролни продукти от Руската федерация към КНР.

Сега той е възмутен от върха на шапката до подметките на чехлите си за баня, че страните заобикалят санкциите, използвайки алтернативни финансови системи.

Според новия законопроект президентът на САЩ ще има правото да налага санкции на всяка финансова институция във всяка страна по света, която използва китайската система за трансгранични плащания CIPS, руската система СПФС или иранската SEPAM.

Предлага се също закриване на всички сметки на финансови организации-нарушители в Съединените щати.

Затова, когато някой в ​​Руската федерация или у нас се надява, че Доналд Тръмп ще спечели президентските избори в САЩ и това по някакъв начин ще помогне на Москва и на света, изтикайте наивността си настрана.

Само си представете, че ще трябва да общувате с тълпа от подобни неадекватни Рубиоси.

ПП

Станете почитател на Класа