Протест срещу капитализма: Леви активисти палят жп мрежата в Германия

Протест срещу капитализма: Леви активисти палят жп мрежата в Германия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.08.2024
  • Сподели:

В левичарската интернет платформа „Индимедия“ се появи писмо, в което пише, че извършените неотдавна палежи на железопътна инфраструктура в Германия са имали за цел „да предизвикат ефективни прекъсвания на капиталистическата рутина“, предаде ДПА. Полицията в Бремен заяви, че проверява автентичността на писмото.

 

Палежи на кабели по германската железопътна мрежа имаше в понеделник в Бремен, както и в петък в Берлин. Саботажите засегнаха хиляди пътници и оказаха значително влияние върху местния, междуградския и товарния трафик. Германската железопътна компания „Дойче бан“ заяви, че очаква операциите в района на Берлин да се върнат към обичайния си режим най-рано в началото на следващата седмица.

„Надяваме се, че нарушенията, предизвикани от тези атаки, ще предизвикат ефективни прекъсвания на капиталистическата рутина“, пише в публикуваното в „Индимедия“ писмо.

В текста се допълва, че компанията „Дойче бан“ е била атакувана, понеже влаковата й мрежа е критично важен елемент от функционирането на германската икономика.

 

 

Източник: БТА

Станете почитател на Класа