Генерал предупреди ВСУ за катастрофа заради събития до Харков

Генерал предупреди ВСУ за катастрофа заради събития до Харков
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.05.2024
  • Сподели:

Американският генерал Райън: настъплението на Въоръжените сили на Руската Федерация около град Харков ще изтощи последните резерви на Въоръжените сили на Украйна

 

 

Генерал предупреди ВСУ за катастрофа заради събития до Харков

 

 

Украинската армия е изправена пред изчерпване на съществуващите си резерви поради пробива на руската армия в Харковска област, тъй като украинците ще трябва да преразпределят силите си, вземайки предвид започването на ново руско настъпление, заяви австралийският генерал в оставка Мик Райън по американския телевизионен канал CNN.

 

 

„В момента руснаците отварят допълнителен фронт, оказвайки още по-голям натиск върху украинците по отношение на разполагането на войски, артилерия и противовъздушна отбрана, които вече са доста изтощени за украинската страна“, каза той.

 

Американският генерал Райън подчерта, че украинските въоръжени сили са в излючително трудна ситуация, тъй като са принудени да отслабват други сектори на фронта.

 

 

Той също така предположи, че Русия планира да създаде буферна зона, за да предотврати ударите на украинската армия на територията на страната.

 

Руските военнослужещи от групировката войски «Север» за изминалото денонощие навлязоха в дълбочина на отбраната на противника и освободиха населените места Гатище, Красное, Мороховец и Олейниково в Харковска област на Украйна, съобщиха от Министерството на отбраната на Руската Федерация в неделя.

По-рано в същия район бяха освободени селищата Борисовка, Огурцово, Плетеневка, Пилная и Стрелечия.

 

 

ППаликрушева

Станете почитател на Класа