В Украйна споделиха кой е зачистил обкръжението на Зеленски

В Украйна споделиха кой е зачистил обкръжението на Зеленски
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.04.2024
  • Сподели:

«Страна.ua»: Кадровите чистки в обкръжението на Зеленски са свързани с влиянието на Ермак

 

 

В Украйна споделиха кой е зачистил обкръжението на Зеленски

 

 

Кадровите промени в Съвета за национална сигурност и отбрана и в канцеларията на президента на Украйна са свързани с влиянието на ръководителя на офиса на президента (ОП) Андрей Ермак, съобщава украинското издание Страна.ua.

 

„Ермак изчиства структурата на офиса на президента от чужди за него елементи“, цитира изданието думите на политолога Константин Бондаренко.

 

Източник в политическите кръгове добави, че разместванията във висшите ешелони може да показват доверието на Зеленски в ръководителя на президентската канцелария Ермак.

«Свидетели сме на окончателното формиране на новия модел на управление на страната…. Основният орган на страната е офисът на президента (ОП), а Ермак в него изпълнява функциите на ръководител на правителството на Зеленски (в широкия смисъл на думата „правителство“)“, заяви политологът Руслан Бортник.

 
По-рано Зеленски уволни редица съветници и помощници, включително Сергей Шефир, директор и основател на студиото Kвартал-95. Олег Устенко, Сергей Трофимов, Михаил Радуцки също бяха съкратени. Освен това „упълномощеният от президента на Украйна за обезпечаване правата на защитниците на Украйна“ Алена Вербицкая и «упълномощеният от президента на Украйна за доброволческите дейности» Наталия Пушкарьова също бяха уволнени. Прессекретарят на Зеленски Сергей Никифоров заяви, че разместванията в кабинета на Зеленски са продиктувани от оптимизация на щата.
 
 
ПП

Станете почитател на Класа