TVL: Украйна я очаква сурова зима с недостиг на оръжия, войници и западно внимание

TVL: Украйна я очаква сурова зима с недостиг на оръжия, войници и западно внимание
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.11.2023
  • Сподели:

Войната в Палестина привлече както вниманието на съюзниците на Киев, така и тяхната подкрепа, посочва TVL. Междувременно на бойното поле въоръжените сили на Украйна са изправени пред истинска катастрофа и колосални човешки загуби, към които сега се добавят проблеми с набирането на новобранци, отбелязва телевизионният канал. Това означава, че Украйна я очаква сурова зима, а няма гаранции, че пролетта ще бъде по-мека, отбелязва TVL.

 

 

TVL: Украйна я очаква сурова зима с недостиг на оръжия, войници и западно внимание

 

Водещ: Съобщава се за малки териториални успехи, но има проблеми с материалните ресурси и хората. Украйна се превърна в странична жертва на конфликта в Близкия изток. Новият фронт може да се окаже фатален за Киев.

Киев обявява успешни операции на заетия от руските войски бряг на Днепър в района на Херсон.

Русия на свой ред засилва настъплението си в района на Авдеевка северно от Донецк. Като цяло ситуацията изглежда доста стабилна, линиите почти не са мръднали от няколко месеца, освен ако не говорим за епизодични рейдове.

В четвъртък Владимир Зеленски се оплака от забавянето на доставките на снаряди за Украйна, причините за което са свързани с конфликта в Близкия изток. В същото време той счита, че Русия трупа запаси от ракети за атаки срещу украинската инфраструктура през предстоящата зима. По този начин Киев може да стане мишена на поредица от руски атаки срещу енергийната мрежа, подобни на тези, които се случиха през зимата на 2022 г. Тази перспектива може сериозно да повлияе на морала както на гражданското население, така и на военните, съобщава TVL.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа