Бой и в македонския парламент: Депутати вилняха и чупиха компютри

Бой и в македонския парламент: Депутати вилняха и чупиха компютри
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.11.2023
  • Сподели:

Явно понеделник е напрегнат днес за парламентите на някои балкански държави. След като днес безредици избухнаха в албанския парламент по време на обсъждането на бюджета и дори в пленарната зала бе запалена факла, напрежение имаше и в парламента на Република Северна Македония. Депутати чупиха компютри и инвентар и хвърляха документи из заседателната зала. 

 

 

Народни представители от политическа партия "Левица" нападнаха първо вербално, а след това и физически заместник-председателя на парламента Горан Мисовски.

 

 

 

Депутатите Борислав Кръмов и Димитър Апасиев не останаха доволни от факта, че преди това 87 народни представители от общо 120 гласуваха да не приемат исканията на "Левицата" за оттегляне на промените в Правилника за дейността - най-висшият акт на работа в македонското събрание.

Кръмов се разгневи, докато говореше на трибуната и с искане да се прекъсне съвещанието счупи монитора на бюрото на председателстващия заседанието. Недоволният политик започна да хвърля листове хартия, чаши, а след това се нахвърли и върху компютъра на Горан Мисовски.

Станете почитател на Класа