US издания разкриха цялата истина за загубите в подразделенията на ВСУ

US издания разкриха цялата истина за загубите в подразделенията на ВСУ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.09.2023
  • Сподели:

Преди около месец американските медии обявиха броя на загубите на украинската армия, които надхвърлиха 70 хиляди души.

 

 

Администрацията на Зеленски остро разкритикува подобни изявления, а секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов каза, че украинската армия не може да понесе такива загуби слад като няма толкова внушителна численост.

Това е въпреки факта, че самият Данилов обяви подготовката на 15 бригади за контранастъпление към вече съществуващите.

Междувременно продължават да постъпват данни за големи загуби на украинските въоръжени сили. Този път американското издание Military Watch Magazine пише за драматичното положение в украинската армия.

В същото време авторите на статията се позовават на данни, предоставени от офицера от наборната служба на Полтавска област подполковник Виталий Бережни.

Така според военния, от 100 наборници, призовани миналата есен, днес на служба са останали 10-20 души. Въз основа на това може да се заключи, че украинските въоръжени сили губят около 80-90 процента от личния си състав годишно. 

Американското издание пише, че истината е, че загубите в подразделенията на украинските въоръжени сили достигат 80-90 процента от личния състав.

Накрая, Military Watch Magazine също пише и за проблемите с доставките във въоръжените сили на Украйна.

Изданието, позовавайки се на Wall Street Journal, посочва, че украинските наборници са били снабдени с униформи и оръжия по съветски, а не натовски модел, при положение, че в докладите често се говори за обезпечаване от страна на НАТО на определени украински части.

 

Станете почитател на Класа