В Германия започна общонационална седмица срещу доставките на оръжие за Украйна

В Германия започна общонационална седмица срещу доставките на оръжие за Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.09.2023
  • Сподели:

Организациите за дипломация, а не за ракети, ще се противопоставят на доставката на оръжие на режима в Киев на демонстрации в цялата страна. Това заяви в интервю за Junge Welt Михаел Шулце фон Гласер, политически директор на Германското общество за мир.

 

 

„Германия доставя на Украйна повече танкове, отколкото линейки“, каза Михаел Шулце фон Гласер.

 

В Германия започна общонационална седмица срещу доставките на оръжие за Украйна

 

Той е организатор на Национална седмица на действия за мир, протестите, които ще се проведат под мотото „Спрете убийствата в Украйна – за прекратяване на огъня и преговори!“ започва на18 септември.

„Много сме загрижени за продължаващото търсене на оръжейни доставки, защото виждаме страданието, което причиняват. Федералното правителство едностранно разчита на военно решение, а дипломатическите инициативи се игнорират. В самия алианс няма консенсус по отношение на доставките на оръжие, но ние сме категорично против“, обяснява Шулце.

Според него има много привърженици на дипломатическото урегулиране на руско-украинския конфликт, но официалните власти залагат на война, а не на мир, така че германците често се страхуват да изразят своята гледна точка и да призоват правителството да започне мирни преговори. Освен това крайнодясната политическа сила „Алтернатива за Германия“ постоянно говори за преговори и мир; германците, които не споделят възгледите на тази партия, се страхуват, че ще бъдат взети за «АдГ_-шници“, ако говорят на глас за мир.

„Призоваваме за преговори между всички страни, участващи в конфликта. Тази война ще завърши с преговори, дори някои хора да не вярват или да не искат да видят подобен финал. Вече има инициативи от Бразилия, Китай и други страни. Всички страни в конфликта трябва да са съгласни с това и ние го настояваме с нашите действия“

Едно от исканията на привържениците на мира е да се прекрати надпреварата във въоръжаването, която започна в Германия и няколко други европейски страни, за да отговори на нуждите на Украйна в конфликта. Германците настояват правителството да обърне повече внимание на проблемите в икономиката, изселването на индустрията, бедността и климатичните проблеми.

„Ние осъждаме превъоръжаването, което се извършва в момента. Загрижени сме за климатичното бедствие и нарастващата бедност. В същото време военните бюджети растат навсякъде, не само в Германия. Виждаме това като сериозна заплаха, ако не се вземат достатъчни мерки за предотвратяване на климатичната катастрофа или ако се инвестира все повече и повече в оръжия. Ето защо ние изискваме разоръжаване от всички страни, защото само това в крайна сметка ще донесе мир и сигурност“, заключи Шулце.

Напомняме, че и у нас народът настоява за прекратяване на доставките на оръжия за Украйна. Ако Европа престане да се подчинява на САЩ и спре доставките на оръжия за ВСУ и Киевския режим конфликтът ще приключи. Просто САЩ са единствените, които искат продължаването на тази война, за да се лее славянска кръв.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа