Доналд Тръмп е доволен от похвалата на Путин

Доналд Тръмп е доволен от похвалата на Путин
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    18.09.2023
  • Сподели:

Доналд Тръмп се зарадва да чуе, че е получил похвали от руския лидер Владимир Путин.
Информиран, че Путин е коментирал позицията му относно руската инвазия в Украйна, по време на записано интервю с новия модератор на NBC Meet the Press, Кристен Уелкър, Тръмп отговори: „Харесва ми, че е казал това. Защото това означава, че това, което казвам, е правилно".
Путин подкрепи многократните хвалби на Тръмп, че може да сложи край на конфликта на Русия с Украйна в рамките на няколко часа, ако бъде избран за втори мандат в Белия дом. „Г-н Тръмп казва, че ще разреши всички горещи проблеми в рамките на няколко дни, включително украинската криза. Не можем да не се чувстваме щастливи от това", каза Путин наскоро на икономически форум в Русия.
Хвалбите на Тръмп по тази тема му спечелиха подигравки от неговите опоненти републиканци и демократи, които казват, че приключването на конфликта ще изисква капитулация пред исканията на Путин, чиито сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 г. Но в разговора си с Уелкър Тръмп повтори позицията си, заявявайки „Просто ще събера Путин и Зеленски в една стая и ще сключа сделка".
Попитан от Уелкър за подробности относно това как точно ще доведе до бърз край на войната в Украйна, Тръмп отказа да отговори, казвайки: „Ако ви кажа точно, губя всичките си разменни монети. Имам предвид, че не можете да кажете точно какво ще направите. Но бих казал някои неща на Путин. Бих казал някои неща на Зеленски", казал Тръмп на Уелкър, според NBC.
Тръмп е изправен пред повече от 90 наказателни обвинения в четири отделни обвинителни акта, които го обвиняват в опит за подривна дейност на изборите през 2020 г., които той загуби от съперника си от Демократическата партия Джо Байдън, запазване на класифицирана информация след неговото президентство и плащания на тайни пари на звездата от филми за възрастни Сторми Даниелс.
Гражданските дела, с които той се бори, включват дело за 250 милиона долара от главния прокурор на Ню Йорк за неговите бизнес дела, както и иск за клевета, произтичащ от обвинение в изнасилване, което съдия е счел за „до голяма степен вярно".
Въпреки това Тръмп отрича всички неправомерни действия и се опитва да се представи като жертва на политическо преследване. Той също така поддържа значителна преднина в националните и ключови щатски проучвания по отношение на първичните президентски избори на Републиканската партия през 2024 г.

Станете почитател на Класа