Meta представи един от най-мощните суперкомпютри с ИИ, който ще изгражда метавселената

Meta представи един от най-мощните  суперкомпютри с ИИ, който ще изгражда метавселената
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    26.01.2022
  • Сподели:

Технологичният гигант Meta, собственик на Facebook, Instagram и WhatsApp, обяви в понеделник пускането на своя суперкомпютър с изкуствен интелект ИИ Research SuperCluster (RSC).


Компанията твърди, че компютърът, който все още не е завършен, вече е „сред най-бързите с изкуствен интелект суперкомпютри в света". „Той ще бъде най-бързият в света, след като бъде напълно построен в средата на 2022 г.", обещават от компанията.


"Понастоящем RSC може да изпълнява задачи като превод на текст между езици и да помага за идентифициране на потенциално вредно съдържание." В бъдеще суперкомпютърът ще служи за изграждане на метавселената, активно разработвана от компанията на Марк Зукърбърг.


„С RSC можем по-бързо да обучаваме модели, които използват мултимодални сигнали, за да определим дали дадено действие, звук или изображение е вредно или доброкачествено. Това изследване ще помогне да запазим хората в безопасност в нашите услуги не само днес, но и в бъдеще, докато изграждаме метавселената", казват от Мета.

Станете почитател на Класа