«Съдният ден на Брекзит»

АКО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС, Я ОЧАКВА ОСТЪР НЕДОСТИГ ОТ ЛЕКАРСТВА, ГОРИВО И ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

 

Секретни подробности за БРЕКЗИТ, публикувани във вестник The Times

 

„Британия ще се сблъска с недостиг на лекарства, гориво и хранителни продукти, две седмици след като напусне Европейския съюз без съответния договор…“ За това става дума в сценария „Съдният ден на Брекзит“, изработен от висши държавни служители за Дейвид Дейвис – министъра по излизането на Великобритания от ЕС.

 

 

The Times пише, че пристанището Дувър ще прекрати работата си „в първия ден“, ако Великобритания излезе от ЕС, което ще доведе до дефицит на най-различни стоки в страната. Това е един от трите сценария , които рисуват висши чиновници. Най-лошият от тях не е описан, защото според тях е по-добре подробностите от него да не се знаят.

 

В статията пише, че за да се осигури превозването на товари в цялата страна, ще се наложи да се използват услугите на ВВС. Лекарствата ще се разпространяват от военни вертолети и още на втората седмица ще се появи остър недостиг от гориво.

 

Във Великобритания твърдят, че юнската среща на високо ниво, която ще се състои на 28 юни, едва ли ще реши нещо, тъй като няма никакъв прогрес по въпросите за дългосрочното съглашение по Брекзит още от март.

 

В момента никой не знае как ще завърши всичко, тъй като подобен прецедент никога не е имало.

 

Един от британските чиновници заяви, че възможните сценарии са толкова екстремални, че за тях знае само една шепа министри, а документите с тях се съхраняват в сейфове.

 

Брекзит се оказа „целувка за труп“. Привържениците за излизането от ЕС надигат глас, че правителството трябва веднага да се заеме с него. Макар че нито привържениците на Брекзит, нито правителството знаят в какво се заключава това.

 

Британците могат да се утешат с факта, че имат „специални отношения“ със САЩ. 19% от общия обем от експорта във Великобритания е за САЩ. Но ако се погледне истината в очите, става ясно, че тези отношения вече не са „специални“, тъй като между страните назрява търговска война, в която Великобритания ще застане на страната на ЕС.

 

Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното Кралство и САЩ са членове на Голямата седморка, или Г-7. Този малък клуб вече наричат Г-6 плюс един, където едно означава САЩ. Останалите шест страни са възмутени от това, че САЩ ги наричат заплаха за националната им сигурност по такива обикновени въпроси като продажбата на метали.

 

Авторът на статията препоръчва на читателите да не се тревожат от факта, че Китай, Русия, Индия и една четвърт от Африка вече не използват долара в нефтените сделки. Останалата част на света се опълчи на Америка заради политиката й на протекционизъм. Той води читателя до главната мисъл на чия страна ще бъде Великобритания. Както се знае тя винаги е на страната на победителите.

 

Лиам Фокс, министърът на международната търговия във Великобритания, обеща през март следващата година да подпише 40 търговски сделки. До днес нито една не е подписана. Преди това Фокс твърдеше, че осигуряването на търговска сделка с ЕС след Брекзит ще бъде „най-простото нещо в историята на човечеството“. Не беше прав.

 

Великобритания има алианс „Петте очи“ – глобална шпионска и комуникационна мрежа, който включва САЩ, Великобритания, Нова Зеландия, Канада и Австралия.

 

Авторът на статията твърди, че Великобритания вече е преуспяла в областта на нарушаването на международните закони в частта за незаконната разузнавателна дейност. Този алианс обаче е пред разпад, тъй като САЩ са много недоволни от работата на Нова Зеландия, която тясно сътрудничи на Китай по много проекти.

 

Всичко, което й остава на Великобритания, е да измисля фантастични истории за руски шпиони, които търчат из графството със смъртоносни отравящи вещества, докато британското правителство гони от тези графства руските мултимилионери, които влагаха в страната огромни средства в продължение на десетилетия. Така Британия загърби фарса и стигна до трагедията.

 

 

Станете почитател на Класа