Тръмп отговори на обвиненията

  • Доналд Тръмп обяви в понеделник, че е използвал "брилянтно" данъчните закони за облага на себе си и своите компании в отговор на критиките, че е използвал вратички в закона, за да плаща минимален подоходен данък, съобщи CNBC. Тръмп настоява, че той разбира от данъците повече от всеки друг заради собствения си опит, което му дава уникалната възможност да прави "корекции" в данъчните закони. По време на своята предизборна обиколка в Колорадо той също така добави, че мрази начина, по който правителството на САЩ харчи парите на данъкоплатците.
  • "Като бизнесмен и предприемач легално съм използвал данъчните закони за собствена облага и за облага на моите фирми, инвеститори и служители. Честно, използвал съм брилянтно тези закони", казва Тръмп.
  • Кандидат-президентът е подложен на критики за неговата данъчна история, след като през уикенда в. "Ню Йорк таймс" публикува части от негова данъчна декларация за 1995 г., от която се вижда, че декларира загуба от $916 млн., която му дава право да не плаща данък печалба при същите приходи 15 години.
  • Тръмп, който използва бизнес уменията си за основен коз по време на предизборната кампания, смята, че целта му е била както той, така и инвеститорите, да плащат колкото се може по-малки данъци законно.
  • Но конкурентката му за Белия дом Хилари Клинтън резонно зададе въпроса: "Що за гений трябва да си, за да загубиш $1 млрд. за година?".

Станете почитател на Класа