Майкъл Джексън обвинен, че ръководил най-голямата мрежа за детска проституция в света

  • Уейд Робсън, известен хореограф в Холивуд, заведе дело срещу покойния певец Майкъл Джексън, че се възползвал от две от неговите фирми като параван за мрежа от детската проституция, съобщава списание The Hollywood Reporter.

    Според Робсън, който познавал Джексън, когато е бил на пет години, фирмите MJJ Productions и MJJ Ventures, собственост на Краля на попа, имали "двойно предназначение". "Тези фирми са били най-удобен начин да се скрие управлявана чрез тях мрежа за сексуално малтретиране на деца, предназначена за локализиране, привличане, завладяване и прелъстяване на деца, които в крайна сметка са жертви" се казва в документа, който ще бъде представен от адвокатите.

    Това не е първият път, в който Робсън участва в съдебна битка с Джексън, починал през 2009 г. Според него, той е бил сексуално малтретиран от певеца от седем години до пубертета. Въпреки това, през 2005 г. по време на съдебен процес, той се отрече подобни твърдения. През 2013 г. той съди отново Краля на попа като заяви, че след години на психологическа терапия е осъзнал, че нарушенията са били реални.

    Преди два месеца Робсън успя да възобнови делото. Изслушването ще се проведе на 13 март 2017 г. в Ню Йорк. Досега адвокатите на фирмата Джаксън не са отговорили на това.

Станете почитател на Класа