Луксозният Bugatti Chiron с рекордна скорост

Новият луксозен Bugatti Chiron, на стойност около 2.5 милиона щатски долара, ще постигне още по-голяма скорост от своя предшественик Veyron - 460km в час.
В момента Bugatti Veyron Super Sport е най-бързият произвеждан автомобил в света с максимална скорост от 431 километра в час. Въпреки това, френската компания вече разработва неговия наследник, моделът Bugatti Chiron, който може да достигне до 460 Km в час. Първите коли ще бъдат пуснати в продажба през 2016-2017 и ще струват около 2,5 милиона долара, съобщава списание " Car and Driver ".
Bugatti Chiron има същия W16 осем литров двигател с четири турбокомпресора на Veyron, но мощността му ще се увеличи до 1,200-1,500 конски сили. Освен това се добавя една електрическа система за задвижване за по-голяма мощност, което ще му позволява да ускори до 100 километра в час само за две секунди.
Bugatti Chiron ще има същата структура от въглеродни влакна, но с някои промени, за да се намали още теглото на автомобила. Формите и пропорциите напомнят за предшественика му, но ще бъдат допълнително рационализирани. Всички детайли са все още неизвестни, тъй като колата още е в процес на разработка.

Станете почитател на Класа