Мръсник плати да гледа изнасилване на 15-годишна, отива в затвора

Мръсник плати да гледа изнасилване на 15-годишна, отива в затвора
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.06.2024
  • Сподели:

Районния съд в Рид, провинция Горна Австрия, осъди на четири години затвор мъж, за когото се твърди, че е поръчвал сексуални услуги от непълнолетни момичета на Филипините в онлайн чатове, предаде австрийската новинарска агенция АПА, цитирана от БТА.

Мъжът е обвинен в изнасилване и сексуално злоупотреба с непълнолетни. Твърди се също, че петдесет и четири годишният австриец е платил, за да гледа осъществяването на изнасилване на 15-годишно момиче пред камера. Присъдата не е окончателна.

Според прокурора електротехникът, който няма регистрирани провинения, женен е и има голяма дъщеря, първоначално е водил сравнително невинни разговори с жени на Филипините и е гледал предавания на живо. Местна контактна жена е разпознала, че той очевидно се интересува от деца и му е предложила малтретиране на деца пред камера. Твърди се, че в продължение на четири години мъжът е водил чатове в реално време и е получавал снимки в замяна на пари, като накрая е предложил 15-годишно момиче да бъде изнасилено пред камера и той да гледа видеото на живо. Мъжът оправда, че това е било „просто за забавление“. Според прокурора обаче той е бил наясно, че сводничката ще приложи на практика това, което той определя като несериозно изказване.

Педофилската мрежа е била разкрита при международно разследване. Жената вече е получила дългогодишна присъда затвор и четири деца са спасени от мрежата ѝ. Австриецът беше арестуван през 2023 г. и в момента е в ареста. Според защитника му Андреас Маухарт по онова време той „е намирал това по-скоро за компютърна игра“ и не е знаел, „че това е реалност на друго място“. Клиентът му е направил самопризнания и ходи на терапия.

„Сега мога да кажа, че мога да бъда отвратителен [човек]“, заяви самият обвиняем, като каза, че е осъзнал „на какво са подложени децата“. В същото време той твърди, че не е бил сериозен за извършването на изнасилването. Жената на Филипините му е изпратила видеозаписа на изнасилването, без да бъде помолена. „Написах това, но никога не съм искал то да бъде направено“, твърди той за учудване на прокурора, защото в този случай, видеозаписите са били изпратени на обвиняемия насила. „Как можахте да повярвате, че това е измислица?“, каза прокурора.

Размерът на наказанието е от една до десет години, а присъдата на австриеца е четири години затвор. Защитата и прокуратурата не направиха заключително изявление, така че присъдата не е окончателна.

Станете почитател на Класа