Осъдиха медсестра в психиатрия след секс с пациент

Осъдиха медсестра в психиатрия след секс с пациент
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.11.2023
  • Сподели:

Медицинска сестра в психиатрична болница бе осъдена на 180 часа безвъзмезден труд и 18 месеца надзор след секс с пациент, предаде Greenock Telegraph.

 

 

37-годишната Джил Макларън се срещнала с пациента в психиатрична клиника в шотландския град Глазгоу през юли 2018 г. Сестрата научила, че и двамата обичат да спортуват. Благодарение на общия им интерес тя бързо се сближила с него и започнала да флиртува. За да вижда мъжа по-често, Макларън започнала да дежури в отделението, където се лекувал той.

След известно време медицинската сестра започнала да целува жертвата тайно от колегите си и други пациенти. Един ден, по време на нощна смяна, тя събудила мъжа и правила секс с него в стаята му. По-късно тя завела психично болния в дома си и отново правили секс.

Връзката им продължила до август 2019 г., когато между тях възникна кавга. След конфликта Макларън спряла да общува с мъжа.

„Тя му казала, че не е наред и не може да продължава така. Но той я заплашил, че ако тя прекрати връзката, ще разкаже на другите служители в клиниката за тях“, заяви в съда адвокатът на медицинската сестра.

Скоро персоналът на клиниката разбира за връзката им. Медицинската сестра е арестувана и признава, че е правила секс с пациента. Джил няма право пет месеца да напуска дома си от девет вечерта до шест сутринта през всички дни от седмицата с изключение на събота. Макларън е вписана в регистъра на сексуалните престъпници за 18 месеца.

Станете почитател на Класа