Кошмар във Варна: Леопард захапа момиче и...

Кошмар във Варна: Леопард захапа момиче и...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.09.2023
  • Сподели:

Момиче бе ухапано от леопард при опит да си направи селфи как докосва голямата котка в клетката. Инцидентът е станал в зоопарка в град Варна на 17 септември около 18.00 часа, съобщиха от зоологическата градина.

 

 

По време на рутинен обход пазач на зоопарка забелязва младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда с цел да си направи опасното селфи.

Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на пазача, след пристигане на мястото той установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда.

Първа помощ

Той оказва първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е било изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ.

Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зоопарка е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели на цялата територия на зоопарка, припомнят от градината.

От зоопарка припомнят, че всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено.

 

 

Станете почитател на Класа