НАСА събра експертен екип за изучаване на НЛО

НАСА събра експертен екип за изучаване на НЛО
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.03.2024
  • Сподели:

16 души ще прекарат следващите девет месеца в изучаване на неидентифицирани въздушни феномени, известни още като НЛО.

 

 

Използвайки некласифицирани данни, екипът ще „положи основата за бъдещо проучване“ на НЛО, като проучи как данните се събират от обществеността, местното правителство и други източници. Целта е да има пътна карта за анализа на данните на НАСА за летящите обекти и да се определи кои събития са естествени или не.

„Изследването на непознатото в космоса и атмосферата е в основата на това кои сме ние в НАСА“, каза Томас Зурбухен, асоцииран администратор на дирекция „Научни мисии“ в НАСА. „Разбирането на данните, които имаме около неидентифицираните въздушни явления, е от решаващо значение, за да ни помогне да направим научни заключения за това, което се случва в нашето небе. Данните са езикът на учените и правят необяснимото обяснимо.“

Обявяването на участниците в проучването идва на фона на подновен интерес към НЛО. През юни 2021 г. офисът на директора на националното разузнаване на САЩ публикува дългоочакван доклад, изследващ неидентифицирани въздушни явления. Стана ясно, че не могат да бъдат направени „категорични заключения“ за повече от 140 случая.

 

 

Все пак федералните служители продължават да наблюдават неидентифицирани въздушни феномени (UAP), тъй като те се разглеждат като потенциална заплаха за националната сигурност, според конгресмен Андре Карсън, демократ от Индиана.

Министерството на отбраната създаде системата за идентификация и управление на въздушни обекти през ноември 2021 г., за да проследява и анализира НЛО, а през май Конгресът проведе първото си публично изслушване за НЛО от повече от 50 години. Въпреки че НЛО обикновено се свързват с извънземни, НАСА не смята, че явленията са „извънземни по произход“. Но агенцията казва, че наблюденията затрудняват правенето на научни заключения.

НАСА каза в прессъобщение, че екипът започва работа в понеделник, 24 октомври и се очаква да прекара следващите девет месеца в анализиране на предишни наблюдения на НЛО. Даниел Евънс, помощник-заместник-асоцииран администратор по изследванията в Дирекцията за научна мисия на НАСА, добавя: „НАСА събра някои от водещите световни учени, специалисти по данни и изкуствен интелект, експерти по аерокосмическа безопасност, всички със специфичен заряд, който трябва да ни каже как да приложим пълния фокус на науката и данните към НЛО. Констатациите ще бъдат публикувани и достъпни на обществеността във връзка с принципите на НАСА за прозрачност, откритост и научна почтеност.“

 

 

 

Станете почитател на Класа