"Възраждане" обжалва пред Върховния административен съд изборите за кмет на Монтана

"Възраждане" обжалва пред Върховния административен съд изборите за кмет на Монтана
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.11.2023
  • Сподели:

„Възраждане“ внесе жалба срещу Решение No.790/20.11.2023г. на II с-в на Административен съд-Монтана, с което бе отхвърлена жалбата на политическата организация, срещу резултатите от изборите за кмет на Община Монтана.

Въпреки установените разлики при преброяването на бюлетините в две секции, въпреки признанията на свидетел в съдебна зала в насока, че е лицето, което на видеоклиповете се вижда как е манипулирало бюлетините и въпреки образуваните две досъдебни производства и една прокурорска проверка за извършените престъпления срещу политическите права на гражданите, съдията е постановил решение, в което посочва, че нарушенията на изборния процес не са били съществени и не са повлияли на обявения изборен резултат от Общинската избирателна комисия в Монтана.

В решението се посочва също така, че съдът няма роля да превръща съдебното производство в централна фаза на изборния процес и да го провежда отново в съдебна зала, както и че представителството на различни партии в секционните избирателни комисии гарантирало честността и прозрачността на изборния процес.

Станете почитател на Класа