Георги Първанов: В петък ще обявя своите виждания за кризата

В петък ще обявя своите виждания за приоритетните мерки в усилията ни да излезем от кризата. Това каза вчера в Пловдив президентът Георги Първанов. Държавният глава откри учебната година в Образцова математическа гимназия „Проф. Кирил Попов” в Града под тепетата.
Георги Първанов уточни, че ще представи отделни свои виждания, а не цял план – виждания, които смята за важни и които би се надявал да подпомогнат правителството в неговите усилия. „Когато става дума за важни дела и за приоритети в политиката, ние действаме еднопосочно“, отговори той на въпрос има ли конфликт с премиера Борисов.
„Тук сме един отбор, не можем да се делим и да има конкуренция, когато става дума за една такава особено важна задача. Нека да вземем примера на другите западни страни, които наистина успяха да консолидират подкрепата си за няколко издания на антикризисен план”, каза още Първанов.
По повод политическия език и изказването на министър Симеон Дянков за „малоумната“ икономическа програма президентът коментира, че високомерието не е най-добрият тон, но не иска да говори повече за това, за да не налива масло в огъня
„Не искайте от нас да мислим еднакво, не искайте от българските политици да мислят еднакво, защото това не е доброто решение за демокрацията”, каза Георги Първанов. По повод на първия учебен ден държавният глава заяви, че в българското образование трябва да има приемственост.

Станете почитател на Класа