Слугата, който не преговарял с терористи

Слугата, който не преговарял с терористи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.09.2023
  • Сподели:

Днешната власт толкова се е изгубила в себе си, че не може нито да се види, нито да се чуе. Да се види как изглежда и да се чуе какви нелепици говори. Тя почти се е удавила във водите на собствената некомпетентност и е време вълните да я изхвърлят там, откъдето се хвърли безразсъдно да управлява.

 

 

След като бързо прихвана синдрома „Богдан Филов“, тя изпадна в типичната за заболяването възбуда и престана да си мери приказките. А върши онова, което първо й идва в бедния й хаотичен ум. Това става и днес, преди още да са изтекли 100 дни от началото на управлението й. Представям си какво ще е, когато измине този срок и „пожертвалите се за благото на държавата“ постоят още малко в кабинетите си. Че те съвсем ще изгубят ума и дума и кой знае какви ще ги плещят и какво попара ще надробят.

Денков най-бързо от всички членове на правителството се взе на сериозно и се видя като спасителят на държавата и нацията. Неговата некомпетентност и политическа глупост го постави безразсъдно на амбразурата и му даде куража да говори и решава и това, което е нерешаемо и не е за говорене. Пък и е далеч от неговата компетентност и политически способности.

Бедата му е, че никой не го предупреди, понеже нямаше как да се сети сам и да съобразява кой е и какъв е, че дори и да е назначен за министър-председател, си е един най-обикновен слуга на чужди и родни господари, комуто е позволено да прави само позволеното за слугата, но не и за господарите.

И не произведе нищо свястно и полезно за държавата. Защото не знае какво е то и как да го постигне. Иначе знае всичко и всичко може.

Затова се оплете като пиле в кълчища и не можа да обясни защо трябва да се възстанови вносът на зърно от Украйна, след като другите три държави, заради които ЕС го забрани, взеха страната на своите зърнопроизводители. Приказките му бяха толкова объркани и нелепи, празни и неразбираеми и за самия него, че веднага предизвикаха гнева не само на пряко засегнатите от решението, но и за голяма част от обществото. На всичко отгоре в безразсъдството си нарече готвещите се да протестират зърнопроизводители терористи. А той с терористи не преговарял. И се изпъчи като победител и всемогъщ властник на многострадалното ни отечество.

Денков, след тези думи ти е дошло времето да решиш: слуга ли си или си човек с достойнство.

Ти си слуга и затова ще продължиш да упорстваш и да се държиш като силна власт. По тази причина именно ще те изхвърлят по-бързо, за да не разобличаваш с действията и говореното си тези, на които служиш.

Знай обаче, че дори да направиш компромис и приемеш да водиш преговори, пак си пътник. Защото трудно се понася твоето говорене и поведение. Взел си се прекалено на сериозно. И си станал опасен за държавата.

Но не е само Денков! Пасмина управлява държавата ни и трябва да бъде изметена, колкото е възможно по-скоро.

 

Станете почитател на Класа