Голяма драма след първата брачна нощ на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ предрече Ренета Инджова

Голяма драма след първата брачна нощ на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ предрече Ренета Инджова
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.06.2023
  • Сподели:

Страната ни е в международен скандал, който сами сме си произвели, заяви бившият служебен премиер

 

 

Бандитската структура, която сме изградили в политическия и обществения живот, се е превърнала в един мастодонт, който е обхванал и съдебната система, и медийната власт. Това каза Ренета Инджова, бивш служебен премиер (от октомври 1994 г. до януари 1995 г.).Тя обясни, че всичко действа като единна хидра, която се движи и реагира, и контракциите й как и какво да направи са в зависимост от онова, което в другата сфера става.

"И ние в момента виждаме краха на един цялостен механизъм, който първоначално е изграден от кланове, впоследствие се превръща в една симбиоза между всички власти. Днес няма да откриете никой да е на мястото си.

Сега, ако си сменят прокурора, ще отидат да служат на другия, т.е. сега е техният шанс за освобождаване от зависимост. Но понеже във всички сфери у нас се работи само на принципа "Аз да оцелея, пък каквото ще да става със системата, в която съм“, мисля, че опасността е отново да бъдат заробени от следващия", заяви Инджова, цитирана от Фокус. 

По думите й сегашните "бракове" между такива партньори (бел. ред. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) водят до взаимен рекет и изнудване след първата брачна нощ.

"Въпросът е, че оттук нататък всяко нещо ще се заменя за друго, всяко гласуване ще бъде остойностявано, ще бъде трампвано и т.н. - неща, които за морала на една нация, за едно бъдещо поколение на днешния ден, на деня на нашите деца го казвам, е най-пагубното, което можем да си дадем на бъдещето", коментира Инджова.

Тя добави, че страната ни е в международен скандал, който сами сме си произвели: "Не виждам никакви усилия той да бъде по някакъв начин коригиран с действия от страна на българските власти".

 

Станете почитател на Класа