Антропологът Нойзи шокира с версия кой ще наследи премиерския стол на Петков

Антропологът Нойзи шокира с версия кой ще наследи премиерския стол на Петков
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.06.2022
  • Сподели:

Според него министър-председателят вече е станал токсичен за останалите в парламента

 

Сценаристите са олицетворение на злото, те свалят това правителство. Ако трябва да кажа какъв е вариантът за вота днес, не знам, но аз съм оптимист.

 

Това заяви журналистът Асен Агов в ефира на Нова тв.

„За първи път виждам хора да напускат парламентарните си групи по морални съображения. В България има една страхотна промяна“, каза Агов.

В студиото бе и Евгений Дайнов, който също коментира горещата политическа жега:

„Най-добрият вариант е да продължи правителството. Номера от 20 век не работят в 21 век. Аз вярвам, че няма да падне правителството“, каза той.

„Представителите на мрачните лабиринти на 20 век се плашат, когато видят хора около парламента. Няма нищо по-очевидно от това, будните граждани и техните представители, да се виждат периодично на площада. Обществената подкрепа мачка някои хора в парламента“, смята Дайнов.

Той призна, че наистина има усещане, че правителството днес няма да падне.

„Очаквам да няма 121 гласа за вота, а например 118 – някой ще се разболее, някой ще го заболи ухо или око“, предполага Дайнов.

В студиото бе и антропологът Ивайло Нойзи Цветков, който също изрази мнение по темата относно вота на недоверие:

„И в двата лагера има какво да се желае. За предпочитане е този експеримент, който тече в момента да продължи по някакъв начин. Избори в момента са по-скоро лош вариант“, каза той.

Според него ситуацията е и сериозна и комична.

„Пожелавам си нещо като конкордат – да се постигне съгласие около конкретна нова фигура, която е различна от сегашната на премиера. Какво пречи един Никола Минчев например“, каза Нойзи.

Според него Кирил Петков е станал токсичен.

„Едни хора, които очевидно са получили образователния си ценз в библиотекарския или в школата на МВР наричат Петков – Киро Харварда. Ако бяха живели преди години, когато сме приемали кирилицата, сигурно Кирил Философ щеше да бъде наричан Киро Магнауреца“, каза Агов.

Според него Петков и Никола Минчев са изненадани от героизацията им: „Те са приятно шокирани от това нещо. Който и да стане премиер, той ще бъде част от тези герои“, смята още Агов. По думите му е важно да продължи тенденцията на промяна.

 

Станете почитател на Класа