Технологията термопомпа въздух-вода дава старт на нови тенденции за зелен живот

Когато хибридните коли се появиха за първи път, потребителите се впечатлиха от това, че са приятелски настроени към околната среда, но не ги спечели факта, че са по-малко ефективни от задвижваните само с гориво превозни средства. Скоро след това обаче, бързите подобрения в хибридните и електрически мотори създадоха напълно нова вълна автомобили, променящи всеобщото мнение. Паралелно с големия прогрес при разработването на природосъобразни средства за транспорт и източници на енергия, друг пазар, претърпял невероятни промени, е този на строителната индустрия, където еко офисите и домовете са изключително актуални.
Да бъдеш зелен: вече не само за природозащитници
Повишаването на загрижеността за природата засили еко съвестта на много потребители по целия свят. Въпреки това дори потребители без грижа за природата могат да се възползват от природосъобразни подобрения в дома или офиса си. Според застъпниците за енергийна независимост, скорошната криза в Украйна показа опасността от това да се разчита само на един доставчик на толкова важен ресурс като природния газ. Докато отношенията между Русия и Европа се обтягат все повече, съществува реална опасност снабдителите на газ да намалеят, когато са най-нужни. За да се преборят с тази заплаха, собствениците на домове в цяла Европа инсталират термопомпи въздух-вода (AWHP) и предприемат други стъпки, за да бъдат все по-енергийно независими.
За тези, чиито решение да инвестират в природосъобразни продукти не се влияе от моралните призиви на зелените движения или моментното състояние на геополитиката, основно остава желанието за по-малки месечни сметки за енергия. Въпреки че категорично осигуряват възвръщаемост в дългосрочен план, в миналото високата първоначална цена демотивираше хората да инвестират в соларни панели, термопомпи въздух-вода и други технологии с грижа за природата. Освен подобренията, които увеличиха ефективността на тези технологии, се наблюдава и постоянен спад в цените им. В последно време правителства започнаха да предлагат данъчни кредити и други стимули на собствениците на домове, които инсталират природосъобразни технологии. В комбинация с падащите цени на зелените технологии, тези облекчения снижиха финалната бариера за хората, които търсят начини да подобрят ефикасността на домовете и офисите си, но не са имали финансовата възможност.
Въздух: най-големият възобновяем ресурс
Отказването от газта и нефта като средства за отопление е продиктувано от термопомпите въздух-вода, вълнуваща технология, която много считат за следващата стъпка в обновяемата енергия. Помпите разчитат на топлина от въздуха навън, за да затоплят вода вътре в дома, позволявайки ѝ да тече ефективно, като изразходва малко електричество. Вкарвайки топлина от извън даден дом, помпата доставя повече топлинна енергия в домакинството от тази, която взима от електрическата мрежа. Например, една типична термопомпа комбинира 1kW електричество с 2kW заобикалящ въздух, за да създаде отопление с обща мощност 3kW, което означава, че близо три пъти повече топлина е генерирана със същото количество електричество.
LG Therma V: преформулиране на ефикасността
Обикновено стремежът на собствениците на домове да живеят зелено е мотивиран от желание да защитят околната среда, убеденост във важността на енергийната независимост или от идеята да намалят месечните си разходи за енергия. Иновативната термопомпа въздух-вода на LG отговаря на всички тези изисквания, превръщайки я в естественото решение за всеки, който иска да подобри дома или офиса си.
Therma V на LG е оборудвана с помпа от високоефективен клас А, която е приблизително 65% по-ефективна от традиционните водни помпи.
Освен това моторът BLDC на Therma V предлага допълнително пестене на енергия до 40%, когато е включена на ниска скорост, и 20% на висока скорост в сравнение с моторите на климатиците. Системата е напълно съвместима с радиатори, домашни цилиндри за гореща вода и соларни панели, давайки гъвкавост на инсталационния процес. Намалявайки освобождаването на въглероден диоксид на дадена сграда, издръжливостта ѝ на електричество и месечни разходи, Therma V на LG е идеална за всички, които искат да живеят зелено, независимо от мотивацията си.

Станете почитател на Класа