Sony започна продажбите на очила с добавена реалност

Sony обяви, че започва продажбите на очилата си с добавена реалност SED-E1 SmartEyeglass. Устройството вече се продава в 10 държави, като се предлага в т.нар. Developer Edition, съобщава онлайн изданието VentureBeat.

Това означава, че макар и да се продава свободно, устройството не е напълно завършено и е предвидено най-вече за създатели на приложения и запалени фенове на технологиите. Цената му също подсказва това, тъй като тя е 840 долара.

На пръв поглед SED-E1 са обикновени очила. Те обаче могат да изобразяват информация пред очите на потребителя. Информацията може да бъде най-различна, както от любопитни данни за забележителност, така и график на автобусите на дадена спирка например. Очилата имат вграден GPS приемник и могат да изобразяват инструкции за придвижване.

На разположение е и вградена камера. Има и възможност за гласово търсене на информация в интернет, ако са свързани с необходимия за целта модул или смартфон. В зависимост от интереса на потребителите и отзивите ще бъде решено и бъдещето на очилата и дали те ще станат масово предлаган продукт, или ще отстъпят място на очилата за виртуална реалност, към които много производители имат големи очаквания.

Станете почитател на Класа