„77% от изнасилванията в Париж са извършени от мигранти“

„77% от изнасилванията в Париж са извършени от мигранти“
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.04.2024
  • Сподели:

„77% от изнасилванията в Париж са извършени от мигранти“: Французите се страхуват за безопасността на жените по време на Олимпийските игри, тъй като по-голямата част от изнасилванията са извършени от мигранти в туристически райони.

 

 

„77% от изнасилванията в Париж са извършени от мигранти“

 

 

„Новите данни за престъпността в столицата на Франция Париж поставят под въпрос способността на властите да гарантират безопасността на жените по време на Летните олимпийски игри, които ще се проведат тази година в страната.

77% от случаите на изнасилване в столицата на Франция, разкрити през 2023 година, са извършени от нарушители, които не притежават френски паспорти.

Болшинството сексуални престъпления във Франция се случват в и около туристически райони като Шанз дьо Марс, който съвсем скоро ще бъде пълен с посетители по повод Летните олимпийски игри, пише изданието.

Освен факта, че по-голямата част от престъпниците не са французи, повечето са наркомани, бездомни и безработни.

Грегори Жорон, генерален секретар на синдиката на френската полиция, изрази съжаление от констатациите в доклада:

„Това е по едно изнасилване на всеки три дни в Париж. Това наистина повдига множество въпроси. След като показателят е стабилен от 2018 г., то като цяло виждаме, че това е явление, което не можем да потушим», добави той.

ПП

Станете почитател на Класа