Redacted: Пентагонът унищожава доказателствата за собствените си военни престъпления

Redacted: Пентагонът унищожава доказателствата за собствените си военни престъпления
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.04.2024
  • Сподели:

Цели години операции в Близкия изток и Африка са изчезнали от разсекретените документи на правителството на САЩ. Американският журналист Фреди Брустър сподели това в интервю за Redacted. В документите няма нито дума за „кървавите“ действия на администрацията на Обама през 2015 г. в Ирак и Сирия. Премахната е и информацията за 2017 г., когато Amnesty International обвини САЩ в извършване на военни престъпления.

 

 

 

Redacted: Пентагонът унищожава доказателствата за собствените си военни престъпления (видео)

 

 

Фреди Брустър, журналист от The Lever: Това е разсекретена версия на отчета на Сметната палата, който разглежда обвиненията във военни престъпления от 2012 до 2022 г. А едно от най-тревожните неща, които открих, е, че през цялата 2015 г. няма нито едно съобщение за военните престъпления срещу командния център, контролиращ Ирак и Сирия. Но точно по това време администрацията на Обама извърши хиляди въздушни удари в цялата страна, включително в разгара на бойните действия в Сирия.

Липсваха и записи за 2017 г. за цялото Централно командване на САЩ, което контролираше операциите в Близкия изток. Това съвпада с времето, когато Amnesty International обвини проиракските правителствени сили и американските войски в потенциално извършване на военни престъпления в региона.

Като цяло, това са доста смущаващи материали направо от изследователското подразделение на правителството, която би трябвало да потърси отговорност от някои ведомства и от Конгреса.

 

 

 

Станете почитател на Класа