Зеленски се сломи и призна: никой не се интересува какво се случва в Украйна. „Срам за целия свят и за демокрацията“

Зеленски се сломи и призна: никой не се интересува какво се случва в Украйна. „Срам за целия свят и за демокрацията“
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.04.2024
  • Сподели:

САЩ в Украйна не защитават демокрацията, а преследват собствените си интереси, заяви неочаквано Зеленски. Човек, разбира се, може да предположи, че този път на Зеленски е била дадена особено интензивна детоксикация; на следващата сутрин той поклати глава, изхвърляйки от нея остатъците от лечебната мъгла, разтърка очите си с юмруци и ... прозря!.

 

 

 

Но тогава трябва да признаем, че ръководителят на Украйна е клиничен идиот, който нищо не разбира. Разбира се и това не е вярно. Зеленски разбираше и разбира всичко. Сега той просто е пречупен.

Преди няколко дни Зеленски беше предупреден отвъд океана: не смейте да удряте руските петролни рафинерии, това ще се отрази зле на американската икономика. Получи се много грубо. Като, вие, украинци, трябва не само да умрете за нашите интереси, но да умрете точно както ние ви казваме, по удобен за нас начин. Показателна е, между другото, грубостта - вече няма смисъл да се церемоним с тези, които сега окончателно са отписани като атентатори - самоубийци.

Ръководителят на Министерството на външните работи на Украйна се опита, разбира се, да се изрепчи: „Ако нашите партньори кажат: „Утре ще ви дадем 7 батареи Patriot, но имаме молба към вас: не е нужно да правите това и онова."Тогава има за какво да се говори. Ала ако нямате тези системи, нямате пакет за помощ и сте помолени да не правите нещо, тогава няма предмет за разговор, тогава всеки оцелява, както може.“

Ясно е, че твърдението е празна приказка, казана просто „за да има ред“, но все пак е доста смешно. Представете си, значи преговаряте с тоалетната хартия. И обещавате нещо на нея, преди да я използвате? Имате ли вие с нея „предмет за разговор“? Не, когато тази ролка свърши, просто вземете нова.

Освен това. Иран нанесе удар в отговор на нападението на Израел срещу неговото консулство. И тогава се оказа, че „колективният Запад“, ако е в негов интерес, е напълно способен да отблъсне „най-масираната атака на дронове и ракети в историята“.

Тук Зеленски изхленчи: „Казват, че съюзниците не могат да предоставят това или онова оръжие или не могат да бъдат в Украйна с тази или онази сила, защото тогава ще се възприема, че Украйна е въвлякла НАТО във войната. Тогава искам да ви задам един въпрос: Израел в НАТО ли е или не? Ето ви отговора. Израел не е страна от НАТО. Съюзниците на страните от Алианса и страните от НАТО защитиха Израел. И това, например, наистина е демонстрация на това какви са съюзниците, не на хартия, а в небето“.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби трябваше да напомни на Украйна мястото й в хранителната верига: Съединените щати няма да свалят руски ракети, особено след като Байдън даде да се разбере още в самото начало на конфликта в Украйна, че САЩ няма да се намесват в него „в бойна роля“. „Различни конфликти, различно въздушно пространство, различна среда на заплахи“, каза той.

Но ние напълно изчерпахме ракетите! - опита се да привлече вниманието. Зеленски - „Ще ви дам един пример, много прост: Триполската електростанция, светлината в района на Киев зависи от нея. Летяха 11 ракети. Унищожихме първите седем; другите четири унищожиха Триполие. Защо? Защото имаше нула ракети. Свършихме всички ракети, които защитаваха Триполие“, каза той.

 

 

Но вместо подкрепа получи новина от САЩ, че законът за американската военна помощ ще бъде разделен – Израел отделно, Украйна отделно. И вече не е трудно да се познае кой ще получи парите първи.

Това означава, че не става дума за безопасност. Това си е чиста политика. И това е срам за целия свят и за демокрацията. За тези, които говорят само за демокрация, това са само приказки“, каза Зеленски в интервю за американската телевизионна компания PBS. „Ако Конгресът раздели тази помощ на израелска и украинска, това означава, че това е изборен въпрос в Съединените щати.“

Това е чиста политика. Никой не се интересува какво се случва в Украйна. Те се интересуват само от рейтинга си, това е въпросът“, каза Зеленски с думи, които през последните две години в Украйна (и като цяло сред привържениците на сектата на колективния Запад) се смятат за „фейкова руска пропаганда“.

Зеленски се пречупи и не успя да изпълни ролята. Дори за него, силно стимулиран от психоактивни вещества, всички тези реплики за „защитата на демократичните ценности“, „единството на свободния свят пред лицето на агресията от тоталитарния режим“, „непоколебимата подкрепа за независимостта на Украйна“ , „недопустимостта на нарушаване на основания на правила световен ред“ , се оказаха прекалено голяма лъжа.

 

 

Автор: Дмитрий Попов ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа