В Киев споделиха как Зеленски ще убеди Тръмп да помогне на Украйна

В Киев споделиха как Зеленски ще убеди Тръмп да помогне на Украйна
  • Публикация: 
  • Дата:  
    31.03.2024
  • Сподели:

Подоляк: Дарбата на Зеленски да убеждава ще помогне да убеди Тръмп да помогне на Украйна

 

 

В Киев споделиха как Зеленски ще убеди Тръмп да помогне на Украйна

 

 

Съветникът на главата на кабинета на Владимир Зеленски, Михаил Подоляк, се надява, че „дарбата на Зеленски да убеждава“ може да помогне да убеди бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да продължи да помага на Украйна, ако отново спечели изборите.

Както Подоляк заяви в интервю за вестник Politico, има очевидна „търговска изгода“ за американския военно-промишлен комплекс от снабдяването на Украйна с оръжия и боеприпаси.

Той също така изрази мнение, че инвестициите в Украйна „са инвестиции в репутацията на Америка, в нейното господство, в правото й да определя глобалните правила и да гарантира, че те не се нарушават“.

Както пише изданието, ако този подход не проработи, Подоляк счита, че комуникационните умения на Зеленски, а именно неговата „дарба да убеждава“, ще помогнат.

По-рано Тръмп заяви, че Съединените щати трябва да спрат да раздават пари безплатно на чужди държави, а да предоставят чуждестранна помощ под формата на заеми.

По-рано Зеленски заяви, че без помощта на САЩ Украйна ще загуби много хора и територия. А коментирайки евентуалното връщане на Тръмп на власт, ако спечели президентските избори през 2024 г., Зеленски изрази надежда, че политиката на Вашингтон към Украйна няма да се промени.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа