«Предстои война»: Турците са разтревожени от американския «финт»

«Предстои война»: Турците са разтревожени от американския «финт»
  • Публикация: 
  • Дата:  
    02.10.2023
  • Сподели:

Читателите на турското издание Haber 7 са загрижени за възможното спиране работата на американското правителство и предполагат, че Съединените щати могат да започнат нова война.

 

 

"Предстои война": Турците са разтревожени от американския "финт"

 

„Класически американски финк“, пише един от коментаторите.

„Колко мило. Значи предстои война“, казва друг.

„Не се притеснявайте, ще започнат война някъде, ще продават оръжие и всичко ще се нареди“, изразява мнението си трети читател.

„САЩ — това са много дългове, които никой няма да плати… Това няма да проработи“, сподели мнението си друг потребител.

„Надявам се САЩ да изчезнат по-скоро и светът да се отърве от тези кръвопийци“, добавя пореден читател.

За да избегне поредно спиране работата на правителство в Съединените щати, Конгресът трябва да приеме пълен или краткосрочен бюджет за страната преди края на тази фискална година, която изтича на 1 октомври. Приемането на бюджета е възпрепятствано от разногласия между Белия дом и Конгреса както по отношение на обемите, така и по перата за финансиране.

„Гореща фаза“: В САЩ заговориха за възможна война с Русия през 2024 г

Ритър: САЩ няма да посмеят да започнат открита война с Русия заради позицията на генералите

Съединените щати няма да започнат мащабен военен конфликт с Русия, защото американските генерали осъзнават неспособността си да победят, това мнение изрази бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в своя американски канал U.S. Tour of Duty.

Така той коментира неотдавнашното изявление на известния американски журналист Тъкър Карлсън, че САЩ ще започнат горещата фаза на войната с Русия през следващата година.

„Предпоставката за Карлсън е тезата, че ние (САЩ, бел. ред.) можем да спечелим. Ние няма да можем да спечелим войната с Русия нито с конвенционални оръжия, нито с ядрени оръжия . Няма значение какво ще направим. Затова е глупаво дори да се говори за самата възможност за гореща война», каза експертът.

Ритър задава въпроса къде теоретично биха могли да се осъществят подобни военни действия, подчертавайки, че нито в Сирия, нито в Украйна, нито в Европа САЩ нямат възможност да победят Русия.

«Кой генерал би се подписал за това? Ти не знаеш нищо за войната, Тъкър. Говори с полковник Дъглас Макгрегър, той ще ти обясни всичко. А ако той няма време, аз мога намеря време. Ти грешиш, Карлсън.

Няма да има гореща война, защото американските генерали знаят, че не можем да спечелим. Те не са самоубийци», обобщи анализаторът.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа