Advance: Украйна сама си е виновна, че съседите й спират да я подкрепят

Advance: Украйна сама си е виновна, че съседите й спират да я подкрепят
  • Публикация: 
  • Дата:  
    01.10.2023
  • Сподели:

Подкрепата за Украйна сред нейните съседи се пропука. Както пише Advance, много държави веднага се усъмниха дали трябва да продължат сътрудничеството си с Киев, съществува мнение, че самата Украйна е виновна за това, тъй като поведението на Киев е твърде нагло.

 

 

Advance: Украйна сама си е виновна, че съседите й спират да я подкрепят

 

Съществува мнение, че самата Украйна е виновна за това, тъй като Киев се държеше твърде нагло в момент, когато всички врати му бяха отворени и когато можеше да поиска всичко, пише изданието. Подкрепата за Украйна показва пукнатини по периметъра си, така че е необходимо да се погледне отношението на нейните съседи към страната.

От една страна Украйна граничи с Русия, с която воюва. Следващият украински съсед е Беларус. Украйна официално не е във война с нея, но понастоящем на нейна територия са разположени тактически ядрени оръжия и можем да кажем, че тя ще се превърне или вече се е превърнала в руски сателит.

Следва Полша. Това е голяма държава във всички отношения, с голяма армия в рамките на НАТО. Освен това от самото начало Полша застана на страната на Украйна. Но между Варшава и Киев възникна зърненият проблем и отношенията бързо се влошиха.

Много страни в региона се противопоставиха на евтиното украинско зърно, но Полша стигна най-далеч в този спор и очевидно стана лидер на групата, която удължи забраната за внос на украинско зърно след изтичане на ограниченията, наложени от Брюксел.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа