Американски полковник разкри какво е помогнало на Русия да навреди на САЩ

Американски полковник разкри какво е помогнало на Русия да навреди на САЩ
  • Публикация: 
  • Дата:  
    30.09.2023
  • Сподели:

Дъглас Макгрегър: Русия навреди на САЩ чрез собствената им глупост

 

 

Американски полковник разкри какво е помогнало на Русия да навреди на САЩ

 

Русия навреди на САЩ със собствената им глупост, написа в социалната мрежа X бившият съветник на главата на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър.

«Русия ни навреди чрез собствената ни глупост. Никой не иска да признае истината. По-лесно е да продължим да харчим пари», написа Макгрегър.

Москва многократно предупреждава западните страни, че доставките на оръжия за Украйна няма да променят нищо, а само ще удължат конфликта.

Както подчерта министърът на външните работи на РФ Сергей Лавров, САЩ и НАТО участват пряко в тази конфронтация не само чрез доставката на оръжия, но и чрез обучението на военен личен състав.

По-рано — Полковник Дъглас Макгрегър: «В армиите на САЩ и НАТО зее гигантски разлом, абсурд е да победим Русия»

Дъглас Макгрегър:Считам, че готовността на армията е в упадък от дълго време. Имаше почти постоянен, непрекъснат спад в дисциплината, заставяща войниците да се сражават.

Дисциплината е сложно нещо. Не винаги го осъзнаваме. Дисциплината всъщност е вид навик. С течение на времето развивате тези навици чрез повторение. В същото време те се изработват в условията на стрес, под напрежение, за да се закрепят по този начин.

След това създавате сплотеност вътре. Но няма да създадете сплотеност чрез разделяне на (въоръжените, бел. ред.) сили на расова основа, издигане на очевидно неквалифицирани хора по командната стълбица, а какво да говорим за ненаграждаване на тези, които са показали характер, компетентност и интелигентност.

Всички тези неща имат деморализиращо, разрушително въздействие върху военните среди. От това страдат както армията и морската пехота, така и авиацията и флота.

Няма лесно решение. В случай на война тези пукнатини, които в момента са само пукнатини, ще се превърнат в гигантски разлом», заяви полковникът от американската армия в оставка Дъглас Макгрегър в интервю за Тъкър Карлсън.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа