Руската групировка «Юг» громи нацистите

Руската групировка «Юг» громи нацистите
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.09.2023
  • Share:

«Солнцепеки» нанесоха удар по украинските въоръжени сили в Красногоровка, Клещеевка и Мало-Илиновка

 

 

Руската групировка "Юг" громи нацистите

 

Тежките огнехвъргачни системи «Солнцепек» поразиха струпванията на украински войски в Донецко направление, съобщи за РИА Новости ръководителят на пресцентъра на групировката «Юг» Георгий Минесашвили.

„Екипажите на тежките огнехвъргачни системи „Солнцепек“ нанесоха огън по концентрациите на жива сила на противника в Красногоровка, Клещеевка, Мало-Илиновка“, каза той.

Също така, според него, системите за противовъздушна отбрана са унищожили седем украински дрона в района на Берестовое и Отрадовка ДНР.

„В Донецко направление частите на групировката войски «Юг» отблъснаха четири атаки на щурмови групи на украинските въоръжени сили в районите на населените места Северное, Маринка, Клещеевка“, добави Минесашвили.

Освен това оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията поразиха цели на пета десантна, 24-та механизирана, 53-та и 59-та мотопехотни бригади и 37-ма бригада морска пехота на украинските въоръжени сили.

Ръководителят на пресцентъра съобщи още, че руски бойци са унищожили влак с вражеско въоръжение и военна техника в района на селището Родинское, два оръжейни склада, два контролни поста, а също така са унищожили жива сила и военна техника на противника.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа