Защо не трябва да се почиства таблото в колата с влажна кърпа

Защо не трябва да се почиства таблото в колата с влажна кърпа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.05.2024
  • Share:

Много от нас се изнервят, когато видят прах по таблото на колата си. И ако нямате под ръка специална кърпа за салона на колата, веднага идва на ум идеята да се избърше всичко с влажна кърпа.

Но е по-добре да не го правите. Ще ви кажем защо

На първо място, мокрите кърпички, особено тези, предназначени за хигиенна употреба, съдържат химикали, които могат да повредят материалите на интериора на автомобила.

Например, пластмасата и кожата, от които е направен панелът, могат да загубят цвета и блясъка си под въздействието на агресивните компоненти.

Второ, кърпичките оставят фини микроскопични следи по повърхността, привличайки повече прах. Така само ускорявате процеса на замърсяване, което води до по-често почистване и в резултат на това още повече износване на панела.

С какво можете да избършете салона на автомобила?

Какво да направите? Използвайте специални продукти за почистване на автомобилни панели. Те са проектирани, като се вземат предвид специфичните материали, от които е изграден интериорът на автомобила, и не съдържат вредни вещества.

В наши дни особено популярна е пяната за почистване на салона. Също така след почистване можете да използвате специален лак - той ще направи повърхностите блестящи и цветът им наситен. Също така не забравяйте за меките кърпи от микрофибър, които внимателно отстраняват праха и не оставят драскотини.

Станете почитател на Класа