В Киев признаха, че танковете Abrams «няма да издържат дълго»

В Киев признаха, че танковете Abrams «няма да издържат дълго»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.09.2023
  • Share:

Главата на украинското разузнаване Буданов заяви, че танковете Abrams»няма да издържат дълго»

 

 

В Киев признаха, че танковете Abrams "няма да издържат дълго"

 

Главата на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов призна, че танковете Abrams, които се очакват в Киев, няма да издържат дълго на фронтовата линия, а ракетите ATACMS с голям обсег, ако бъдат доставени от Съединените щати „няма да променят ситуацията“ на фронта.

В Руската федерация и на Запад неведнъж отбелязват, че контранастъплението на украинските въоръжени сили се е провалило.

Москва заяви, че сред 18-те хиляди унищожени единици на въоръжените сили на Украйна — германски танкове Leopard, френски AMX, поне един британски Challenger 2 и американски бойни машини на пехотата Bradley, са унищожени 543 танка — те трябваше да бъдат главната ударна сила на ВСУ, но, както отбеляза руският президент Владимир Путин, сега те „горят красиво“.

„Те (танковете Abrams – бел.ред.) трябва да се използват в много специфични, добре подготвени операции, защото ако се използват на фронтовата линия и просто в общовойскови боеве, тогава те няма да оцелеят дълго на бойното поле“, каза Буданов в интервю за портала War Zone.

В същото време главата на украинското разузнаване посочи, че очакваните от украинското командване ракети с голям обсег на действие ATACMS няма да „променят ситуацията“ на фронта. Според него Вашингтон трябва да достави „поне стотици“ от тези оръжия, за да постигне положителен ефект за Киев.

Буданов призна явните предимства на руската армия, отбелязвайки, че борбата с руската авиация чрез системите за противовъздушна отбрана е „много скъпа и неефективна“.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа