Как изглежда пробивът на първата отбранителна линия на Русия

Как изглежда пробивът на първата отбранителна линия на Русия

В Южна и Североизточна Украйна се водят интензивни боеве, а Киев твърди, че в тези области е пробита първата и най-силна отбранителна линия на руската армия. В същото време руските сили опитват офанзива в други точки.

 

1 Украински пожарникари в близост до фронтова позиция в Запорожка област на 3 септември.
 
https://gdb.rferl.org/01000000-0a00-0242-d3ac-08dbad3e7343_w1023_s.jpg

Според високопоставени украински военни в този регион е пробита първата и най-силна отбранителна линия на руската армия.
2 Склад, който е осеян с дупки от огнестрелно оръжие. Снимката е от Запорожка област след удар по контролирана от руската армия територия. Снимката е от 3 септември.

Украинският бригаден генерал Александър Тарнавски казва в интервю от 2 септември, че силите на Киев са между първата и втората отбранителна линия в Южна Украйна.
3 Член на екипажа на танк на руската армия подготвя снаряд в района на Донбас. Снимката е от 1 септември.

Твърденията за голям пробив в Южна Украйна дойдоха от Киев, но бяха повторени от Пентагона. Засега подробностите остават неясни.
4 Украински войник пуска дрон от позиция в района на Донецк на 4 септември.

Говорител на украинската 46-а десантно-щурмова бригада каза на 2 септември пред BBC, че все още никой не е успял да премине първа линия на руската отбрана.
5 Бойното поле между украинските и руските позиции в близост до Бахмут. Снимката е от 3 септември.

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр каза на 4 септември, че в последните няколко дни украинските сили са спечелили битките в околностите на тази контролирана от руската армия зона.
6 Украински войници в пикап в близост до Бахмут. Снимката е от 3 септември.

На 3 септември Институтът за изследване на войната обяви, че според геолокацията на кадри украински войски са навлезли в село Клишчиевка. То се намира на около 7 километра южно от Бахмут.
7 Войници от 3-та щурмова бригада на Украйна по време на церемония край Бахмут. Снимката е от 3 септември.

Новината за украинските успехи на бойното поле идва след безпокойството на Запада от бавния темп на украинското настъпление. Според анализатори продължаващата месеци украинска контраофанзива на практика е спряла пред руската отбрана.
8 Мъж се опитва да потуши пожар след удари по контролираното от Русия село Лидиевка в района на Донецк. Снимката е 31 август.
Киев съобщи, че украинските войници напредват бавно, за да минимизират жертвите си.
 
 
9 Украински войник си почива в окоп край Бахмут. Снимката е 3 септември.
На 2 септември говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби осъди критиките от страна на анонимни длъжностни лица. Той ги определи като вредни за украинските усилия на бойното поле.

Станете почитател на Класа