Бившият италиански премиер Конте: Стратегията на НАТО по Украйна се провали

Бившият италиански премиер Конте: Стратегията на НАТО по Украйна се провали
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.08.2023
  • Share:

Бившият италиански премиер Джузепе Конте заяви, че стратегията на НАТО по Украйна не е довела до желания резултат искан от алианса.

 

 

Джузепе Конте заяви, че стратегията на НАТО по Украйна не е донесла желаните резултати. В същото време той подчерта, че икономическите санкции, наложени срещу Руската Федерация, не подкосиха руската икономика.

„Стратегията, следвана досега в НАТО, основана на постоянни военни доставки за Украйна и логиката на ескалацията, не доведе до желаното военно поражение на Русия. Съвсем по друг начин е всичко. Нямаше поражение на руската армия в Бахмут (Артьомовск – бел. ред.), нямаше срив на нейните военни части и подразделения, нямаше отстъпление по време на украинското контранастъпление“, написа бившият премиер на Италия във Фейсбук*.

Политикът уточни, че вероятността от вътрешна дестабилизация в Руската Федерация се е сринала „в лицето на укрепването на лидерството на Путин и нарастването на вътрешния консенсус“. Според него политиката на Запада не е довела Москва до изолация от останалия свят.

Изолацията на Русия в никакъв случай не стана реалност. Обратното. 15-ата среща на върха на групата БРИКС, водена от Русия и Китай, току-що приключи с конкретна перспектива за нейното по-нататъшно разширяване през 2024 г., което ще обхване 45% от населението на света и 38,2% от световния БВП“, подчерта Конте.

Бившият премиер на Италия смята, че украинският конфликт «разкри неспособността на Европейския съюз да разработи ефективна обща стратегия и да упражнява независимо политическо и икономическо лидерство». Той подчерта, че това е повлияно и от подчинението на лидерите на европейските държави на САЩ.

 

 

A.Z

 

Бившият италиански премиер Конте: Стратегията на НАТО по Украйна се провали 

Станете почитател на Класа