Military Watch Magazine: Танкът Т-14 направи революция

Military Watch Magazine: Танкът Т-14 направи революция
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.08.2023
  • Share:

Представеният през 2015 г. танк Т-14 «Армата» направи революция и сега участва в боевете в Украйна, пише MWM. Най-забележителните характеристики на военната машина включват много големия обхват и изключително високото ниво на защита на бронята. Но Русия реши да не спира дотук.

 

Превод от Military Watch Magazine, САЩ:

 

 

Military Watch Magazine: Танкът Т-14 направи революция

 

От началото на мащабните руски сухопътни операции в Украйна през февруари 2022 г. широко се разпространяват слуховеje за появата на основниje бойни танкове Т-14 «Армата» в театъра на военните действия.

Този клас, представен за първи път през 2015 г., демонстрира революционни способности в почти всяка област.

Въпреки това този танк — на хартия вероятно най-боеспособният в света — все още не е влязъл на въоръжение в руската армия поради сериозни трудности в разработката.

Счита се, че са построени около 100 танка Т-14. И въпреки че кадри, публикувани в края на 2022 г., загатнаха за участието на „Армата“ във военните действия в Украйна, официалното потвърждение дойде едва през последната седмица на април. На кадрите, публикувани на 16 май, се твърди, че танкът Т-14 стреля по украинските позиции.

Завесата на тайната беше повдигната от неназован източник от руската отбранителна промишленост, който заяви пред държавните медии на 21 август следното:

 

Military Watch Magazine: Танкът Т-14 направи революция

 

 

„Танкът „Армата“ е използван няколко пъти в зоната на бойните действия в Украйна. Въз основа на резултатите от използването в специалната операция, военната машина в момента се доработва.»

Сред най-забележителните характеристики на Т-14 са неговата система от датчици, много дълъг обсег (около три пъти по-голям от този на настоящите танкове на НАТО), бронебойни патрони «Вакуум-1», изключително високо ниво на защита на бронята, особено за екипажа, максимално висока мобилност и благоприятно съотношение мощност/тегло.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа