Експерт обясни защо напоследък тонът на западната пропаганда се промени

Експерт обясни защо напоследък тонът на западната пропаганда се промени
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.08.2023
  • Share:

Експертът Цуи: Западният пропаганден тон отразява готовността за преговори за Украйна

 

 

Експерт обясни защо напоследък тонът на западната пропаганда се промени

 

Промяната в тона на западната пропаганда за Украйна може да отразява готовността на страните да преговарят, заяви пред РИА Новости Цуй Хен, младши изследовател в Центъра за руски изследвания към Източнокитайския педагогически университет.

«През последните две седмици имаше много гласове в западните средства за масовата информация, обсъждащи мира, включително гласове, призоваващи Украйна да размени своя територия, за да се постигне мир. Това е напълно различно от тона на предишната пропаганда», каза Цуи Хен.

Той отбеляза, че тези преценки са възникнали на фона на факта, че нито една от страните на бойното поле не може да постигне сериозни пробиви.

„Освен това и Руската Федерация, и Украйна са изправени пред сериозни вътрешни проблеми, които изискват сила за разрешаване, а в такива условия се появява възможността за замразяването на конфликта или провеждането на преговори за примирие“, подчерта анализаторът.

Според него „може би промяната в тона на западната пропаганда напоследък отразява готовността на всички страни да започнат преговори“.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа