Христо Грозев: Казах ли ви? Пригожин ще е мъртъв до края на годината!

Христо Грозев: Казах ли ви? Пригожин ще е мъртъв до края на годината!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.08.2023
  • Сподели:

Българският разследващ журналист Христо Грозев, който сподели кадри от катастрофата със самолета на Евгений Пригожин, също уточни, че все още очаква доказателства, че касапинът действително е бил на борда.

 

 

Преди седмица нашият носител на "Оскар" обяви, че или Пригожин ще бъде ликвидиран до месеци, или в Русия ще има нов опит за преврат.

Източници на руския журналист Андрей Захаров, работил за руската служба на Би Би Си, същевременно отбелязват, че днес Пригожин действително пристигнал в Русия от Африка, с него бил целият команден състав на "Вагнер", би било "чудо да е на друг самолет".

"Скоро всичко ще се изясни", казва авторитетният руски журналист Александър Невзоров, някога близък до властта, а по-късно обвинен в "дискретитиране на руската армия" заради критики за войната в Украйна, като посочва, че втори негов самолет предстои да се приземи в Москва. По-късно петербургското издание "Фонтанка" съобщи, че втора машина Embaer 600 вече е в столицата.

Другият самолет, кацайки в Москва, кръжа над нея половин час и едва преди малко се приземи. Според "Рыбарь" е възможно твърде дълго да е чакал команда за кацане.

 

 

 

Отвъд катастрофата и смъртта на пасажерите, и другата недвусмислено потвърдена информация е малко.

Данните от услугата за проследяване на полети Flightradar сочат, че самолетът е излетял от Москва, но точното летище не е известно. Причината е, че предаването на данни е започнало едва около Солнечногорск, откъдето не може да е излетял. След 12 минути, в 18:11 ч. московско и българско време, е загубена връзка със самолета, в района на селището Шернево в Тверска област край река Волга.

Пилотите не са съобщавали на авиодиспечерите за някаква необичайна ситуация. До мястото, където паднал самолетът, има склад с ракети и снаряди, известен като поделение 55443. Това подхранва догадките, че противовъздушната защита на обекта може да е свалила самолета. Но сред първите коментари се посочва, че очевидци не са видели димна диря в небето, която оставя такава ракета.

Станете почитател на Класа