МО на РФ: Главното за изминалия ден

МО на РФ: Главното за изминалия ден
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.05.2024
  • Share:

По поръчение на Върховния главнокомандващ въоръжените сили на Руската федерация, с цел повишаване на готовността на нестратегическите ядрени сили за изпълнение на бойните задачи, Генералният щаб започна подготовка в близко време да проведе учения с ракетните формирования на Южен военен окръг с участието на авиацията, както и със силите на ВМС.

 

 

МО на РФ: Главното за изминалия ден

 

 

Подразделенията на групировката войски „Запад“ в резултат на активните си действия освободиха населеното място Котляровка в Харковска област.

Подразделенията на групировката войски „Център” в резултат на успешните си действия освободиха населеното място Соловиево в Донецката народна република.

Силите на Черноморския флот в района на северозападното крайбрежие на Кримския полуостров унищожиха пет безпилотни катера на украинските въоръжени сили.

Системите за противовъздушна отбрана свалиха самолет Су-27 на украинските ВВС.

Въоръжените сили на Руската федерация унищожиха две предприятия за производството на ударни БПЛА.

Дежурните системи за противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Руската федерация пресякоха опитите на киевския режим за извършване на терористични атаки с помощта на БЛА от самолетен тип и реактивна система за залпов огън РМ-70 “ Вампир”.

ПП

Станете почитател на Класа