Руди Джулиани се предаде в затвора

Руди Джулиани се предаде в затвора
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.08.2023
  • Сподели:

Рудолф Джулиани, бившият личен адвокат на Доналд Тръмп, бивш кмет на Ню Йорк и известен навремето прокурор, се предаде в сряда в затвора в окръг Фултън в щата Джорджия. Той ще бъде изправен пред щатските обвинения, произтичащи от действия, които е предприел, за да отмени загубата на бившия президент на САЩ на изборите през 2020 г.

 

 

Джулиани беше осъден да плати гаранция от 150 хил долара и да не заплашва никого от останалите 18 обвиняеми или свидетели по делото, според съдебните документи.

Седем други подсъдими покрай Тръмп по наказателното дело, заведено от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, вече са се предали в затвора в Атланта, според архивите на окръга.

Тръмп, неоспорим фаворит за номинацията на републиканците през 2024 г., за да се противопостави на президента демократ Джо Байдън, продължава да твърди, че поражението му преди близо три години е резултат от измама.

В Ню Йорк преди да отлети за Атланта Джулиани отрече да е извършил нередности и защити Тръмп "Чувствам се много, много добре от това, защото чувствам, че защитавам правата на всички американци", каза той пред репортери. "Аз казвам истината, те лъжат", добави той.

Тръмп трябва да се предаде в четвъртък, за да бъде изправен срещу четвъртото си обвинение тази година. Останалите 10 съобвиняеми, посочени в обвинителния акт в Джорджия, имат срок до петък да се предадат.

Станете почитател на Класа