Зеленски прие в Киев сенатори от САЩ

Зеленски прие в Киев сенатори от САЩ
  • Публикация: 
  • Дата:  
    24.08.2023
  • Сподели:

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с американските сенатори Ричард Блументал, Линдзи Греъм и Елизабет Уорън, които са на посещение в Украйна, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

 



Зеленски е информирал събеседниците си за ситуацията на фронта и е акцентирал върху приоритета за по-нататъшното укрепване на отбранителните способности на Украйна.

Отбелязано е било, че е много важно да започне процесът по прехвърляне на изтребители F-16 в Украйна, изтъкната е била и важността на обучението на пилоти и по-нататъшната подкрепа от страна на САЩ в това отношение.

Зеленски даде висока оценка на двупартийната подкрепа за Украйна в двете камари на американския Конгрес и изрази специална благодарност на президента на САЩ и на целия американски народ за водещата им роля в областта на отбраната и финансовата помощ за страната, отбелязва агенцията.

"Искрено сме благодарни на президента на Съединените щати, на Конгреса и на целия американски народ за оказаната ни помощ", заяви Зеленски.

Както съобщи Укринформ, президентът Зеленски е обсъдил с премиера на Молдова Дорин Речан транзита на украински храни през Молдова и развитието на съответната инфраструктура.

Станете почитател на Класа