Зеленски: Увеличаваме производството на дронове, те са гаранция за живот

Зеленски: Увеличаваме производството на дронове, те са гаранция за живот
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.08.2023
  • Сподели:

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че Киев "значително" ще увеличи производството си на дронове, предаде ДПА. Във вечерното си видеообръщение той подчерта значението на дроновете за защитата на страната му от руската инвазия.

 

 

"Дроновете са "очите" и защитата на фронтовата линия. Безпилотните летателни апарати са гаранция, че няма да се налага хората да плащат с живота си, когато могат да се използват дронове", заяви украинският лидер.

Той също така подчерта значението на доставките на дронове от международните партньори. "Във всяка бойна бригада войниците първо питат за дронове, средства за електронна война и за противовъздушна отбрана", каза Зеленски, цитиран от БТА.

Украйна се отбранява от руската война на агресия от около година и половина насам. През последните седмици Киев проведе няколко успешни атаки с дронове като част от контраофанзивата си. В началото на август украински дронове поразиха руския военен кораб "Оленегорски Горняк" в Черно море и му нанесоха значителни щети.

свързани

Станете почитател на Класа