В Киев бият тревога: Русия трупа оръжия за убийствен удар по енергийната ни система

В Киев бият тревога: Русия трупа оръжия за убийствен удар по енергийната ни система
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.08.2023
  • Сподели:

Според експерта от Националния институт за стратегически изследваниия Генадий Рябцев най-големи проблеми с енергийната система ще има в прифронтовите градове и в Одеска област, които може да се сблъскат с недостиг при електро- и газоснабдяването

 

 

 

Русия трупа оръжия за убийствен удар по украинската енергийна система и през есента ще се опита да потопи Украйна в мрак. За това предупреди представителят на Главното управление на разузнаването (ГУР) на украинската армия Вадим Скибицкий в интервю за OBOZREVATEL.

Руските сили трупат въоръжения и провеждат разузнаване за определяне на приоритетните обекти на украинска територия, заяви Сибицкий и увери, че се вземат мерки и се усилва защитата на украинските градове.

Според Скибицкий руските сили ще използват ракети и дронове, подобни на иранските "Шахед". Той отбеляза, че руските бойни дронове "Ланцет", предназначени за поражение на украинските системи за ПВО, артилерия и други въоръжения на фронта, са проблем за ВСУ, но се търсят начини за ефективна защита от тях.

"Дроновете FPV доказаха своята ефективност, те са евтино и ефективно оръжие", признава Скибицкий.

Според експерта от Националния институт за стратегически изследваниия Генадий Рябцев най-големи проблеми с енергийната система ще има в прифронтовите градове и в Одеска област, които може да се сблъскат с недостиг при електро- и газоснабдяването.

Най-големи проблеми Рябцев очаква в Запорожка, Херсонска, Николаевска области, частично и в Днепропетровска, Харковска, Донецка и частта от Луганска област, която е под украински контрол.

Рябцев също така напомни, че не трябва да се забравят и климатичните условия, когато заради силни ветрове или дъжд някои области остават без електричество. Например, в Киевска област доста често поради тези причини прекъсват електроснабдяването.

Русия се готви да възстанови беоспособността и настъпателния потенциал на армията си, предупреди още Скибицкий. Според него руската армия планира да създаде редица нови военни формирования: десантни полкове, дивизии, механизирани бригади.

Скибицкий смята, че Москва готви нова вълна на мобилизация, за да удържи завоюваните украински теротирии.

"По наши данни Кремъл се готви да мобилизира още няколкостотин хиляди души. Масовата мобилизация е непопулярно решение, но друг изход нямат и Кремъл отдавна се готви за това", отбеляза Скибицкий.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа