Националистите на Киевския режим удариха центъра на Донецк — репортаж на News Front

Националистите на Киевския режим удариха центъра на Донецк — репортаж на News Front
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.08.2023
  • Share:

Вчера няколко района на столицата на ДНР бяха атакувани от въоръжените сили на Украйна. Представяме репортаж на кореспондента на News Front Алексий Гавриш от самия център на Донецк.

 

 

Националистите на Киевския режим удариха центъра на Донецк - репортаж на News Front

 

„Спирка на градския транспорт „Изумруд“, която се намира почти в самия център на Донецк. Това място е един от важните транспортни възли на града. Тук се движат трамваи, тролейбуси и автобуси по едно и също време. Украинските националисти добре осъзнават това и продължават да нанасят максимални удари на многолюдни места “, разказва военният ни кореспондент.
Според думите на Алексей Гавриш в този район винаги има много хора, както през деня, така и вечер.

„Вчера два украински снаряда паднаха близо до магазин „Изумруд“ в 18.30 часа. Единият долетя директно на спирка на градския транспорт. За щастие по това време на спирката не е имало хора и няма пострадали. В резултат на удара на Въоръжените сили на Украйна са повредени търговски щандове, магазини и жилищни сгради. В Киевски район на Донецк вчера загинаха 3 души, още 11 мирни жители бяха ранени. Обстрелът по ДНР продължава и сега “, съобщи кореспондентът на News Front за ситуацията в Републиката.

Всичко това се случва при непрекъснатата военна «помощ» на САЩ и Европа, които тъпчат ВСУ с оръжие, за да се лее славянска кръв.

Трябва да се отбележи, че въпреки непрекъснатия обстрел, комуналните служби си вършат работата , бързо премахвайки последствията от обстрела. Дупката от паднал снаряд на пътя вече е закърпена, в много къщи, където са счупени прозорците, те са затворени с нови стъклопакети или OSB плочи.
Повече в репортажа от мястото на събитието в приложеното видео. Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности

 

 

 

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа