Украйна опитва ограничен десант към Днепър, започва обучението на пилоти за F-16

Украйна опитва ограничен десант към Днепър, започва обучението на пилоти за F-16
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.08.2023
  • Share:

Русия може да бъде спокойна, когато Украйна влезе в НАТО и това ще бъде нейната гаранция за сигурността, защото НАТО е отбранителен, а не нападателен блок, отбеляза още Зеленски и допълни, че Украйна не се нуждае от американски бази на своя територия, защото армията е показала, че може да защитава страната.

 

 

Той предположи, че след войната, когато бъдат част от НАТО, украинските военни ще помагат за укрепване на границите в другите държави от Алианса.

НАТО е спокойствие и за украинците по същия начин, по който и останалите държави от бившия социалистически блок влязоха в организацията - като защита срещу завръщането на СССР, каза още Зеленски.

Той беше категоричен, че Москва не бива да се страхува, че Украйна ще продължи да воюва и след като руските военни се изтеглят от страната. "Украйна никога не е нападала Русия - освобождаваме нашите територии. Руснаците имат къде да се върнат, а ние - не", допълни Зеленски.

Той призна, че контранастъплението е трудно и вероятно по-бавно от желаното и очакваното, но и че украинците искат победата. "В очите ни има умора, но в техните (на руските военни -б.р) има страх", каза украинският държавен глава.

Колониална политика в Украйна

В своето интервю пред медиите от Южна Америка Володимир Зеленски отхвърли коментарите за колониалната политика на Запада относно Украйна и посочи, че в момента Русия е окупирала 20% от територията на страната, краде селскостопанската продукция, блокира украинските пристанища, така че Киев не може да изнася собствената си продукция. Не НАТО или Полша  извършва колониална политика над Украйна, а Русия, допълни той.

Русия е заминирала почти 200 хил. кв. километра площ, така че фермерите не могат да обработват земите, хората да се разхождат сред природата, а децата - да ходят на училище.

"Какво бъдеще търси Русия за Украйна?", попита той и допълни, че пълното разминиране на площите ще отнеме десетилетия. С взривяването на яз. Каховка Русия е оставила пет области без питейна вода и за да се възстанови също ще отнеме години. Енергийната мрежа също пострада сериозно от обстрелите на Русия и ремонтите също не могат да се случат за няколко месеца, обърна внимание още Зеленски.

Станете почитател на Класа